İçerisinde bolca kavrulmuş kıymalı harç, dışarıda ise Adıyaman'a özgü bulgurlu ve pirinçli özel harç ile hazırladığımız bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyoruz.

Pirinçli İçli Köfte Tarifi

Bu benzersiz lezzeti evde kendiniz de denemek isterseniz, işte size Adıyaman usulü Pirinçli İçli Köfte tarifi.

Malzemeler

İç Harcı:

500 gr dana kıyma

3 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Sıvı yağ, karabiber, pul biber, tuz

Dış Harcı:

2 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur

1 su bardağı kırık pirinç

1 adet orta boy soğan rendesi

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber, pul biber, tuz

Hazırlanışı

İç Harcı Hazırlayın: Doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Salça ve baharatları ekleyip karıştırın.

Dış Harcı Yoğurun: Bulgur, pirinç, rendelenmiş soğan, salçalar ve baharatları geniş bir tepside karıştırın. Üzerine azar azar sıcak su dökerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun.

Köfteleri Doldurun: Dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmağınızla oyarak çukur oluşturun. İç harcı doldurup köftelerin ağzını kapatın.

Pişirme: Kaynar tuzlu suda köfteleri haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıktığında ve pirinçler yumuşadığında ocaktan alın.